H ομάδα ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE του WWF

Δρ. Σπύρος Κοτομάτας, WWF Ελλάς, Συντονιστής Προγράμματος
s.kotomatas@wwf.gr
Ο Σπύρος είναι βιολόγος και έχει διδακτορικό στην πληθυσμιακή οικολογία από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο. Έχει ασχοληθεί για περισσότερο από δύο δεκαετίες με την έρευνα και την προστασία θαλάσσιων θηλαστικών (ειδικότερα με τη Μεσογειακή φώκια), με τον σχεδιασμό και τη λειτουργία προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, καθώς και τη διαχείριση έργων, ενώ έχει εμπλακεί στη διοίκηση περιβαλλοντικών ΜΚΟ. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με το WWF Ελλάς τον Μάϊο του 2013 αναλαμβάνοντας το συντονισμό του ευρωπαϊκού προγράμματος «Κυκλάδες LIFE», ενώ συμμετέχει και σε άλλες δράσεις του θαλάσσιου προγράμματος της οργάνωσης.

Γιώργος Παξιμάδης, WWF Ελλάς, Υπεύθυνος Θαλασσίων Προγραμμάτων
g.paximadis@wwf.gr
Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Είναι θαλάσσιος βιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη διαχείριση θαλάσσιων πόρων (Heriot Watt). Έχει εργασθεί ως ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα και ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αντικείμενο την έρευνα σε κητώδη συμπεριλαμβανομένου του Tethys Research Institute, του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και του Wild Dolphin Project. Ήταν για 5 χρόνια στη διαφήμιση, στο Client Service της OgilvyOne και στο WWF Ελλάς άρχισε να εργάζεται από το 2006 ως υπεύθυνος θαλάσσιου περιβάλλοντος, ασχολούμενος κυρίως με θέματα αλιείας και προστασίας θαλάσσιων ειδών και οικοτόπων.

Χρήστος Παπαδάς, WWF Ελλάς, Υπεύθυνος Ομάδας Πεδίου
c.papadas@wwf.gr
Ο Χρήστος γεννήθηκε το 1982 στη Σαλαμίνα, όπου και μένει μόνιμα. Σπούδασε στη Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, απ’ όπου αποφοίτησε με Master το 2005. Το διάστημα 2007-2013 εργάζεται ως μελετητής και είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου κατηγορίας 27 τάξης Β. Η θάλασσα αποτελεί τη μεγάλη του αγάπη όπου αφιερώνει αρκετό μέρος από τον χρόνο του σε αυτή. Το 2003 γίνεται αυτόνομος δύτης (PADI Divemaster) και αρχίζει πλέον να καταδύεται συστηματικά σε Ελλάδα και εξωτερικό, εξερευνώντας, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας τη θαλάσσια ζωή.

Ελίνα Σαμαρά, WWF Ελλάς, Υπεύθυνη Τεχνικός Πεδίου Προγράμματος
e.samara@wwf.gr
Η Ελίνα γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Θαλάσσια Βιολογία (University of Aberdeen), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Υδροβιολογία και Υδατοκαλλιέργεια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο). Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε προγράμματα και ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αντικείμενο τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές.  Επίσης εργάστηκε και στον ιδιωτικό τομέα ως Ιχθυολόγος σε μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Με το WWF Ελλάς συνεργάστηκε πρώτη φορά το 2002 για το πρόγραμμα του Καστελόριζου και επανήλθε το 2013 για το Πρόγραμμα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE», έχοντας σαν βάση της τη Σύρο.

Ιόλη Χριστοπούλου, WWF Ελλάς, Συνεργάτης Πολιτικής
i.christopoulou@wwf.gr
Η Ιόλη είχε αποφασίσει από νωρίς ότι ήθελε να ασχοληθεί με την προστασία του περιβάλλοντος. Απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών, συνέχισε στο Mount Holyoke College σπουδάζοντας Διεθνείς Σχέσεις με έμφαση στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Δίκαιο. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts επικεντρώθηκαν σε θέματα διεθνούς περιβαλλοντικής πολιτικής και διακυβέρνησης και η διδακτορική της διατριβή, πραγματεύτηκε τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων στην αειφόρο ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκανε πρακτική άσκηση στο WWF Ελλάς και υπήρξε εθελόντρια στη Βιοπολιτική, στην Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και στο Γραφείο Ευρωπαϊκής Πολιτικής του WWF στις Βρυξέλλες, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται στο WWF Ελλάς σαν επιστημονική συνεργάτης στην ομάδα περιβαλλοντικής πολιτικής το 2005. Σήμερα είναι υπεύθυνης πολιτικής για το φυσικό περιβάλλον. Έχει διδάξει ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική στο College Year in Athens (ΔΙΚΕΜΕΣ) και διατηρεί θέση επιστημονικού συνεργάτη στη Σχολή Fletcher.

Μαρία Λιβανού, WWF Ελλάς, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος (1)
m.livanou@wwf.gr
H Μαρία έχει σπουδάσει ΒΑ Eυρωπαϊκών Σπουδών στα London School of Economics, Kings College London, Institut de Sciences Politiques, Paris και MSc στην Ιστορία των Διεθνών Σχέσεων (LSE). Ξεκίνησε κάνοντας πρακτική στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) και το 2001 δούλεψε εθελοντικά στο WWF Ελλάς ως ερευνήτρια στην εκστρατεία για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής πολιτικής. Εργάστηκε στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και στη Θεματική Βραδιά. Συνέχισε με μια σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ, στο ενημερωτικό portal Newstime και την κινηματογραφική εταιρία Rosebud στο γραφείο τύπου, ενώ έχει συνεργαστεί με το BBC World Radio. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές αποστολές του Tethys Research Institute και του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος. Δουλεύει στο WWF Ελλάς από το 2010 σαν συνεργάτης θαλάσσιων προγραμμάτων.

Αμαλία Αλμπερίνι, WWF Ελλάς, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος (2)
a.alberini@wwf.gr
H Αμαλία έχει σπουδάσει βιολογία στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (UPMC), Paris VI και έχει παρακολουθήσει μαθήματα χερσαίας και θαλάσσιας μεσογειακής οικολογίας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Banyuls-sur-Mer, UPMC. Έχει δουλέψει εθελοντικά στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και στο Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος. Επίσης έχει συμμετάσχει σε αποστολή πεδίου για τις θαλάσσιες χελώνες στην Κύπρο ως εθελόντρια της Medasset σε συνεργασία με το Cyprus Wildlife Society. Η πιο άμεση και δυνατή εμπειρία που την έπεισε να ασχοληθεί με θέματα θαλάσσιας πολιτικής  και διαχείρισης ήταν η συμμετοχή της σε έρευνα με θέμα «Θαλάσσια Βιοποικιλότητα και Διατήρηση της θαλάσσιας ζωής» στο Sea Education Association, στο Woods Hole, Massachusetts.

Παντελής Σαρρής, WWF Ελλάς, Συνεργάτης Διαχείρισης
p.sarris@wwf.gr
Ο Παντελής είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά (BSc in Economics). Έχει δουλέψει στον τραπεζικό κλάδο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και κερδίζοντας χρήσιμη εμπειρία. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2010 στο WWF Ελλάς στη Μονάδα Διαχείρισης Προγραμμάτων και από τότε έχει εμπλακεί σε μια σειρά από προγράμματα που υλοποιεί η οργάνωση.